top of page

Fri, 03 Jul

|

Lei 15

LivingLei Listens

summer trilogy of mini-concerts

Registration is Closed
See other events
LivingLei Listens
LivingLei Listens

Time & location

03 Jul 2020, 20:00 – 22:00

Lei 15, Lei 15, 3000 Leuven, België

About

Er blaast een nieuwe wind in de LivingLei, een wind met vele ideeën, met vele talen. Een taal die bewoner Sebastiaan Simoens binnenbrengt, is muziek. Klanken die essenties raken, maar je evengoed doen wegdromen en meenemen op een tocht, alsook weer keihard tegen de grond drukken: daar is hij naar opzoek. In zijn eigen voorstelling, maar ook bij de artiesten die hij uitnodigt.

Dit zomerdrieluik openen we met zijn eigen voorstelling.

Soms is het verlangen naar dat wat “het andere” zou kunnen zijn zo groot, dat je alles opbergt en vertrekt. Dat is wat Sebastiaan deed: op reis gaan. Zonder plan, maar met gitaar. Negen maanden, veel vragen en één duidelijk antwoord later, kwam hij terug thuis. Met een karrevracht aan nummers, beelden en inspiratie:

'If your dreams don't scare you,

they are not big enough'

Thank you Ellen Johnson Sirleaf

Het album werd een verlengde van de reis. Alle opnames deed Sebastiaan Simoens zelf om de puurheid van de intentie te laten weerklinken. In zijn zolderkamer nam hij alles wat voorhanden was: de gitaar en stem als bouwstenen, verfijnd met de vloer als kick, een krukje als snare, percussie-instrumentjes uit zijn kindertijd,... Het duurde een tijdje, maar na zeven jaar is het daar: Sebastiaans debuutalbum! En die stelt hij maar al te graag aan je voor. Met zijn stem, gitaar en loopstation dompelt hij je onder in de klanken van zijn tocht.

PRAKTISCH:

  • deuren open 20u, start optreden om 20u15
  • bij mooi weer in de tuin, bij regen in de grote zaal
  • plaatsen zijn beperkt tot 35, snel zijn is dus de boodschp
  • €20,- te betalen bij aankomst

Share on social media

bottom of page