top of page

Tue, 07 Dec

|

LivingLei

Coach Café op dinsdag avond 7 december met James Bampfield

Wake up, Grow up, Show up! The Bigger Picture of Coaching mét James Bampfield Live workshop op dinsdag 7 december 2021

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Coach Café op dinsdag avond 7 december met James Bampfield
Coach Café op dinsdag avond 7 december met James Bampfield

Time & location

07 Dec 2021, 19:00 – 23:00

LivingLei, Lei 15, 3000 Leuven

About

Wat?

De wereld van persoonlijke groei heeft zich de laatste 40 jaar enorm uitgebreid en omvat alles van sjamanisme tot cognitieve gedragstherapie tot de Wim Hof methode. Er is een lange weg afgelegd sinds Freud. Het voordeel is een ongelooflijke verscheidenheid aan methodologieën en benaderingen, waarvan de meeste op grote schaal beschikbaar zijn. Het nadeel is dat er heel weinig pogingen worden ondernomen om de verschillende benaderingen te integreren én te begrijpen hoe sommigen elkaar in feite kunnen ondermijnen. In eenzelfde pluralistische geest zijn veel coaches tegenwoordig zelf zeer eclectisch en kiezen verschillende methoden op basis van hun gevoel over wat op dat moment het meest geschikt is. De meeste (onder)zoekende coaches hebben ook de neiging om - op basis van hun eigen gevoel - van de ene workshop naar de andere te gaan, van de ene methode naar de andere, van de ene ervaring naar de andere,  met weinig gevoel voor het overzicht. Met de hulp van vele collega's en de voorvaderen van het vak in brede zin, heeft James Bampfield een model ontwikkeld - en schaaft en beitelt daar nog steeds aan - dat probeert het territorium in kaart te brengen.  Het is een jong,  nog relatief ongetest model, maar het bestrijkt in ieder geval al het gebied dat James in 40 jaar van zelf- en spirituele ontwikkeling heeft afgelegd. Op dinsdag avond 7 december a.s.  probeert hij dit soort vragen te beantwoorden met zijn model met de daaruit voortvloeiende discussies: - Wat is het uiteindelijke doel van mijn werk als coach? Waar leidt het toe? - Hoe past mijn werk in het historisch kader der dingen? - Is mijn werk maatschappelijk relevant? - Moet mijn werk maatschappelijk relevant zijn? - Wat is het verband van mijn werk met mijn eigen ontwikkeling? - Welke rol kan de gemeenschap van coaches spelen in de evolutie van de cultuur? - Hebben we een gemeenschappelijk verhaal te vertellen? Deze laatste workshop van het Coach Café Leuven jaar 2021 waarin Covid19 ons terug naar onze kern bracht, belooft een interessante avond te worden waarin we al uitzoomend en inzoomend geleid en uitgedaagd worden om ons werkterrein, onze rol en onszelf daarin onder de loep te nemen en naar de kern te brengen.  De workshop zal hoofdzakelijk in het Engels worden gegeven. James spreekt Engels en een beetje Nederlands: zijn workshops en trainingen zijn goed te volgen.

Spreker?

James Bampfield deed zijn eerste meditatie toen hij 16 was en nam op zijn 17e deel aan zijn eerste therapiegroep. Sindsdien is zelf/spirituele ontwikkeling de kern van zijn leven - eerst en vooral als student (nog steeds!) - en de laatste 25 jaar als facilitator, coach & leraar.

James is partner bij Quinx, een toonaangevend coaching bedrijf. Zijn klanten zijn leiders en CEO's uit verschillende sectoren, waaronder het bedrijfsleven, social profit, en de politiek.

Tijdens de Covid lock down startte James een nieuw initiatief genaamd Spirituality for Today. Hij legt uit: "Door middel van podcasts en andere opkomende media, wil ik het woord spiritualiteit nieuw leven inblazen. Mijn uiteindelijke doel is om de samenleving te helpen transformeren zodat we als mensen kunnen overleven. Om dat te kunnen doen is de spirituele stem nodig. Via Spirituality for Today probeer ik spiritualiteit aantrekkelijker te maken."

James is de auteur van het boek 'Discipline van het plezier', in het Nederlands vertaald als 'Een les in plezier'.

Dit is de link naar de Spirituality for Today podcasts. Klik hier voor meer informatie over Quinx.

James was eerder te gast in het Coach Café Leuven in februari 2018 met Leading by being – coachen van kwetsbaarheid bij CEO’s.

Waar? 

Living Lei

Lei 15, 

3000 Leuven

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer of de fiets. Er is een gratis fietsenstalling in de garage van Living Lei (de garage is naast de toegangsdeur). Er zijn verschillende bussen van het Centraal Station naar Leuven centrum. Te voet is het 20 minuten (1.6 km). Kom je met de auto, parkeer dan op het Sint-Jacobsplein. Dit is 500 meter ofwel 7 minuutjes lopen naar De Living Lei.

Wanneer:

Datum: Dinsdag 7 december 2021

19-20u Welcome & Netwerking 20-22u Workshop James Bampfield 22-23u Napraten & Netwerking

Prijs: Online inschrijving:  (t/m 6 december 2021): 17.50 Euro - Last minute ticket: (ter plaatse): 22.50 Euro 

Inschrijven:  https://www.eventbrite.be/e/wake-up-grow-up-show-up-the-bigger-picture-of-coaching-tickets-204266997087

Covid maatregelen? We houden we ons aan de maatregelen van de overheid die op 7 december a.s. geldig zijn.  De verwachting is dat deze live workshop door zal kunnen gaan. Lukt dit toch niet, zullen we het verplaatsen. Kun je op deze datum niet deelnemen, dan krijg je jouw inschrijfgeld terug.

Share on social media

bottom of page